2015-03-25 09:17:16• hírek • Blikk.hu

Koronával viccelődik, börtönt kockáztat Árpa Attila

„Bátor vagyok, de börtönbe nem mennék a filmem miatt" - nyilatkozta Árpa Attila rendező-producer február végén, amikor még bizonytalan volt az Argo 2. bemutatója.

A másfél éve leforgatott akcióvígjáték premierjét ugyanis sajátos jogi kockázat tette kétségessé.

A filmben ugyanis - ahogy az az előzetesben is látható -, a Szent Korona másolatával is viccelődnek a szereplők.

- Tabukat döntögetünk az Argo 2.-ben, és nem kizárt, hogy néhány intézmény vagy szervezet felléphet ellenünk - fogalmazott Árpa. - Ezek közül egy volt, amellyel komolyabban kellett foglalkoznunk, mely jogi állásfoglalást igényelt, mivel egy törvénymódosításhoz kapcsolódik. Szerencsére mindez mára már lezárult, így a filmet már nem kell átvágni, április 30-án biztosan mozikba kerül - magyarázta a rendező-producer.

Nem árt emlékeztetni arra, hogy a törvény szerint egyévi elzárással büntethető az, aki a Szent Koronát meggyalázza, és az egyik politikai párt decemberben benyújtott egy törvényjavaslatot, amely ugyanezt a szigort a másolatokra is kiterjesztené.

- Meg akarták várni, amíg a javaslat az Országgyűlés elé kerül, de a produkció jogászai szerint erre nincs szükség - folytatta Árpa Attila. - A  filmben szórakoztató társadalomkritikát szeretnénk elsősorban bemutatni. Aki fel akar majd lépni az Argo 2.-vel szemben, az leginkább azt fogja ezzel bizonyítani, hogy nincs humora.

Árpa szerint egyékbént a mai nézők már jóval edzettebbek ilyen téren, ezért nem tart a közönség negatív reakciójától.

- 2015-ben már nem elég egy gengszterfilmben kicsit káromkodni. Nagyobb ágyúkat is fel kell vonultatni - érvelt Árpa. - Jogászainktól olyan állásfoglalást kaptam, hogy mehet a film, úgyhogy bemutatjuk.

Olvassa tovább a hírt a Blikk.hu portálon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: